top of page

ÇOCUK NEFROLOJÄ°  OLGU PANAYIRI Ä°ZMÄ°R'DE GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°.

 

Çocuk Nefroloji DerneÄŸi Tarafından Yapılan Toplantıda Çocuklarda Böbrek Hastalıkları Olgularla Tartışıldı. 

Böbrek hastalıklarının önemli bir halk saÄŸlığı sorunu olduÄŸu dünyada ve ülkemizde kabul edilmektedir.  Böbrek hastalıkları erken tanı, düzenli takip ve yeterli tedavi edilmediÄŸinde son dönem böbrek yetmezliÄŸine dönüÅŸmekte; bu durumda diyaliz tedavileri veya böbrek nakli gibi komplike ve maliyetli tedavilere ihtiyaç duyulmaktadır. Böbrek hastalıkları çocuk yaÅŸ grubunda da yaygın ve ihmal edilen bir hastalık grubu olarak gözükmektedir.

​

 

Çocuk Nefroloji DerneÄŸi’nce düzenlenen 4. Olgu Panayırı adlı bilimsel toplantı  3-4 Kasım 2017 tarihlerinde SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Çocuk Nefroloji KliniÄŸi ev sahipliÄŸinde Sabancı Kültür Merkezi' nde gerçekleÅŸtirildi. Ä°ki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen toplantıya Çocuk Nefrolojisi alanında çalışan 200 hekim katıldı.

​

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı sonrasında Çocuk Nefroloji DerneÄŸi Genel Sekreteri Doç. Dr. Önder YavaÅŸcan, Çocuk Nefroloji DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Prof. Dr. Ruhan DüÅŸünsel ve SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut tarafından açılış konuÅŸmaları yapıldı. Bu konuÅŸmalarda bu organizasyonda çocukluk çağında görülen böbrek  sorunlarının olgular eÅŸliÄŸinde tartışılmasının, özellikle genç hekimlerin eÄŸitimine önemli katkılar saÄŸlayacağı belirtildi. 

​

 Toplantı sonrası toplantı hakkında görüÅŸlerini aldığımız Çocuk Nefroloji DerneÄŸi Genel Sekreteri Doç. Dr. Önder YavaÅŸcan DiyalizHaber'e açıklamalarda  bulundu: “Çocuk Nefroloji DerneÄŸi bu alanda çalışan hekimlerin üye olduÄŸu, 30 yıllık bir  geçmiÅŸi olan, meslekdaÅŸlarımızı bir araya getirerek eÄŸitimlerine destek olan bir dernektir. DerneÄŸimiz tarafından önceden gerçekleÅŸtirilen birçok toplantıda olduÄŸu gibi, bu toplantı da yüksek katılımcı sayısı ve üst düzey bilimsel kalitesi ile  akıllarda kalmıştır. Bu iki gün süren bilimsel programda, çocukluk çağı böbrek hastalıkları, 100 olgu üzerinden ve son literatür bilgileri eÅŸliÄŸinde hekimler tarafından tartışıldı. Katılımcılar, çocukluk çağında görülen böbrek hastalıkları konusunda tecrübelerini ve fikirlerini paylaÅŸma imkanına kavuÅŸtular».

 

Doç. Dr. Önder YavaÅŸcan  açıklamalarına « Dernek olarak bu bilimsel çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz. Bu toplantının organizasyonuna emek veren, toplantının deÄŸerine deÄŸer katan tüm konuÅŸmacı ve katılımcılara çok teÅŸekkür ederim» diyerek son verdi. 

Haber: AyÅŸe Atak/ DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 09/11/2017

bottom of page