top of page

DÄ°YALÄ°Z HEKÄ°MLERÄ° DERNEĞİ DÄ°YALÄ°ZDE ÇALIÅžAN HEKÄ°MLER Ä°ÇÄ°N ASGARÄ° ÜCRET TARÄ°FESÄ° YAYINLADI !

 

Diyaliz sektörü, diyaliz merkezlerinde çalışacak diyaliz hekimi bulmakta zorluk yaşıyor.

Kronik böbrek yetmezliÄŸi ülkemizde önemli bir saÄŸlık ve toplum sorunu olarak güncelliÄŸini sürdürüyor. Son dönem böbrek yetmezliÄŸinde en sık kullanılan yöntem hemodiyaliz olup, hemodiyalizi böbrek nakli ve periton diyalizi izliyor.

​

Hemodiyaliz iÅŸlemi diyaliz merkezinde diyaliz hekimleri gözetiminde diyaliz hemÅŸireleri ve diyaliz teknikerleri tarafından gerçekleÅŸtiriliyor.  Nefroloji Uzmanları ve Sertifikalı Uzman Hekimler ise hastaların aylık takiplerini yapıp, tedavilerini düzenliyor. Åžu an için yaklaşık 65000 hastamız hemodiyaliz tedavisi ile hayatlarını sürdürmektedir.

Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED) Genel Sekreteri Op. Dr. Mesut Kösem DiyalizHaber’e yaptığı açıklamada “ Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi 2006 yılında kurulmuÅŸ olup, bugün itibariyle yaklaşık 360 hekim üyemiz mevcuttur. DÄ°HED nefroloji ve diyaliz alanında çalışan hekimlerin üye olduÄŸu, multidisipliner hekim derneÄŸidir.” dedi.

​

Op. Dr. Mesut Kösem açıklamalarına; “Son yıllarda diyaliz merkezlerinde çalışan hekimler çalışma saatlerinin uzunluÄŸu, hekim maaÅŸlarının düÅŸüklüÄŸü ve çalışma koÅŸullarının zorluÄŸu gibi sebeplerle diyaliz alanından ayrıldılar. Hemodiyaliz tedavisinde en önemli faktörlerinden birisi de tecrübeli ekiple yapılmasıdır.  Diyaliz merkezlerinin diyalizde çalışacak hekim bulmaları oldukça zorlaÅŸmıştır. Üyelerimizden gelen talepler doÄŸrultusunda Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi olarak Nefroloji Uzmanı, Sertifikalı Diyaliz Uzmanı ve Diyaliz Hekimlerinin alacağı ücretlerle ilgili olarak asgari ücret tarifesi yayınladık. Bu ÅŸekilde hekim maaÅŸlarının belli seviyenin altına düÅŸmesine engel olarak, sektörün hekim bulmakta yaÅŸadığı zorlukların azalmasını hedefliyoruz. Bundan sonra her yıl derneÄŸimiz tarafından oluÅŸturulan komisyon ile Asgari Ücret Tarifesi belirlenerek derneÄŸimiz web sitesinden yayınlanacaktır.” diyerek sona erdi. DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 31/01/2021

bottom of page