top of page

DÄ°YALÄ°Z EKÄ°BÄ°NÄ°N EĞİTÄ°MÄ° ÖNCELİĞİMÄ°ZDÄ°R !

 

Hemodiyaliz Sempozyumu ile 600 hemodiyaliz çalışanı bilgilerini güncelleme imkanına kavuÅŸtu.

Ülkemizde hemodiyaliz hizmeti özel ve kamuya ait yaklaşık 830 diyaliz merkezinde veriliyor. Hemodiyaliz alanında ülkemizde hizmet kalitesinin dünya standartları düzeyinde olduÄŸu biliniyor. Bu baÅŸarının en önemli ayaklarından birisi de eÄŸitilmiÅŸ diyaliz çalışanlarıdır.

​

DemiroÄŸlu Bilim Üniversitesi öncülüÄŸünde 23 Åžubat 2020 tarihinde Ä°stanbul Florence Nightingale Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleÅŸtirilen “Hemodiyaliz Sempozyumu” yoÄŸun ilgi gördü. Toplantıya hemodiyaliz alanında çalışan 600 hekim, hemÅŸire ve tekniker katılım gösterdi. Rekor katılım sebebiyle salona sandalye takviyesi yapılmasına raÄŸmen yaklaşık 50 kiÅŸi sunumları ayakta izledi.

Sempozyumun gerçekleÅŸmesine öncülük eden DemiroÄŸlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Ecder ve SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Dr. Adem Sezen, yaptıkları açılış konuÅŸmalarında, katılımının yüksekliÄŸinden memnuniyetlerini belirttiler. Sempozyumda 4 oturumda 15 konuÅŸmacı uzmanlık konuları ile ilgili sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler. Hemodiyalizin deÄŸiÅŸik konularının detaylı analiz edildiÄŸi sunumlar, katılımcıların yakın ilgi ve interaktif katılımı ile geçti.

​

Toplantıda Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Sadi.K.A. Arslan “Hemodiyalizde Malpraktis” konulu sunumu katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Sunumunda saÄŸlık hizmetini mükemmel bir ÅŸekilde verirken, tıbbi uygulamalar öncesi hasta ve hasta yakınlarına iÅŸlemin ne olduÄŸu, iÅŸlemin fayda ve zararlarını en detaylı ÅŸekilde anlatmamız ve bu bilgilendirmenin yazılı olarak kayıt altına alınması gerektiÄŸini belirtti.

​

Sempozyum sonrası DÄ°HED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Sadi.K.A. Arslan DiyalizHaber'e yaptığı açıklamada; “Hemodiyaliz alanında çalışan hekim, diyaliz hemÅŸiresi ve diyaliz teknikerlerinin dünyadaki son geliÅŸmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor.  Ülkemizde her yıl yapılan Ulusal Nefroloji Kongresi, Nefroloji Kış Okulu gibi toplantılar kiÅŸi başına 8000-10000 TL gibi çok yüksek maliyetler ile sunuluyor. Bu sebeple sınırlı sayıda kiÅŸi bu toplantılara katılabiliyor. Bu toplantılar içinde ise hemodiyalizde çalışan diyaliz hekimi, diyaliz hemÅŸiresi ve diyaliz teknikerlerine pratikte faydalı olacak sunumlara yeterince yer ayrılmıyor” dedi.

​

Uzm. Dr. Sadi.K.A. Arslan açıklamalarına; “Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED) olarak ülkemizde diyaliz tedavilerinin dünya ile rekabet edebilmesi için önceliÄŸimizin; diyaliz ekibinin eÄŸitimini en iyi ÅŸekilde gerçekleÅŸtirmek olduÄŸuna inanıyoruz.  Bu eÄŸitim toplantılarının diyalizdeki tüm ekip için ekonomik ve ulaşılabilir olması gerekiyor. Biz dernek olarak eÄŸitim ile tatilin net olarak birbirinden ayrılması gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz. Diyaliz ekibinin eÄŸitimi önceliÄŸimizdir” diyerek açıklamalarına son verdi. DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 25/02/2020

bottom of page