top of page

TNDTHD OLAÄžAN GENEL KURUL TOPLANTISI REKOR KATILIMLA GERÇEKLEÅžTÄ°!


Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi olaÄŸan genel kurul için Ä°stanbul’da toplandı.
 

Türkiye’de nefroloji, diyaliz ve transplantasyon alanında çalışan hemÅŸirelerin tek meslek örgütü olan Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi (TNDTHD) üyelerinin eÄŸitim ve mesleki sorunlarının çözümünü hedefliyor.

​

Son haftalarda diyaliz merkezlerinde ve nefroloji kliniklerinde çalışan hemÅŸireler arasında genel kurul seçimleri gündemin ana maddesi olmuÅŸtu. 29 Nisan 2017 tarihinde Ramada Plaza’da gerçekleÅŸtirilen olaÄŸan genel kurul çok yoÄŸun ilgi ve 250 kiÅŸi gibi bir rekor katılım ile gerçekleÅŸtirildi.  Seçim için sadece Ä°stanbul’dan deÄŸil, diÄŸer ÅŸehirlerden de oldukça yoÄŸun üye katılımı gerçekleÅŸti.

Genel Kurul  Ä°stiklal Marşı ve saygı duruÅŸu ile baÅŸladı. Daha sonra genel kurul divanı seçimine geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimle, baÅŸkanlık divanına Lale Akkaya, Mevlüt Ürgen ve Esvet Baykal seçildi.
2014-2016 çalışma dönemi faaliyet ve bilanço raporları okunarak, müzakere edildi. Denetçiler raporu açıklandı. Yönetimin kurulunun ibrası gerçekleÅŸtirildi.  Faaliyet raporunda geçen dönem içinde, hemodiyaliz ve damaryolu konusunda yapılan eÄŸitim toplantılarının çokluÄŸu dikkat çekti. Yönetim kurulunca dernek kurucusu ve 6 dönem yönetim kurulu baÅŸkanlığı yapan Prof. Dr. Birsen Yürügen’in derneÄŸin onursal baÅŸkanı olmasına karar verildiÄŸi açıklandı. Daha sonra 2017-2020 çalışma döneminde tahmini program, bütçesi müzakere edilerek onaylandı. 


Seçimin hangi seçim tekniÄŸi ile yapılacağı kararının verilmesi, genel kurulda tartışmalara ve polemiklere sebep oldu. Seçimin çarÅŸaf liste ile yapılması konusunda mutabakat saÄŸlanarak aday yönetim kurulu ve denetim kurulunda yer almak isteyen üyeler baÅŸvurularını yaptı. Daha sonra üyeler belirledikleri adayları mühürlü oy pusulalarına yazarak, kapalı mühürlü zarf içinde oy sandıklarına attılar.


Oy sayımı sonucu en fazla oyu alan Ayten Karakoç, Tülay Aksoy, Sevginar Åžentürk, Sevel Yıldız, Fatma Gedikli, Gülseren Pehlivan ve Arzu Arda yönetim kuruluna seçildiler. Denetim Kurulu’na ise Gülbahar Kirikçi, Zemine Dinç DoÄŸrusöz ve Fisun Ersun seçildi. Yönetim kurulu tarafından Ayten Karakoç’un baÅŸkan, Tülay Aksoy’un sekreter, Sevginar Åžentürk’ün sayman olarak görevine devam etmesi kararı oybirliÄŸiyle alındı.

 

Genel kurul seçimleri, TNDTHD’nin kuruluÅŸ amacı ve faaliyetleri hakkında Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Hem. Ayten Karakoç DiyalizHaber’e açıklamalarda bulundu: «DerneÄŸimiz ülkemizde kurulmuÅŸ olan en önemli mesleki derneklerden birisidir; 1992 yılında Türk nefroloji hemÅŸireliÄŸinin geliÅŸmesi, çaÄŸdaÅŸ seviyeye ulaÅŸtırılması için  mesleki bir derneÄŸin öncülük etmesinin gerektiÄŸine inanan Birsen Yürügen'in öncülüÄŸündeki bir ekip tarafından kurulmuÅŸtur. 25 yıl derneÄŸimiz bir çok ulusal ve  uluslarası proje ve baÅŸarıya imza attı. Yönetim kurulumuz olarak, geçmiÅŸte verdiÄŸi hizmetler sebebiyle Birsen Yürügen’i Onursal BaÅŸkan ünvanını vermeyi uygun gördük. Kendisini her zaman bilgi ve tecrübeleriyle  yanımızda görmek istiyoruz».

 

Ayten Karakoç sözlerini «Geçen dönemde olduÄŸu gibi, bu alanda çalışan hemÅŸire, tekniker, diyetisyen, psikolog ve diÄŸer saÄŸlık çalışanlarını derneÄŸimize ve çalışmalarımıza bekliyoruz. DerneÄŸimiz eÄŸitim çalışmalarına olduÄŸu kadar üyelerimizin çalışma koÅŸulları ve özlük hakları konusunda da çalışmalarına devam edecektir. Hemodiyaliz için bir hemÅŸire veya teknikerin  en fazla 5 hastaya bakabileceÄŸini savunuyoruz. GereÄŸinden fazla diyaliz teknikeri yetiÅŸtirilmesi politikasının hemÅŸire ve teknikerlerin iÅŸsiz kalmasına ve düÅŸük ücretlerle çalışmasına sebep olduÄŸunu görüyoruz. Bu gibi sorunların çözümü için derneÄŸimiz gerekli çalışmaları yapacaktır. Yeni yönetim kurulu adına seçime katılan veya katılamayan tüm üyelerimize teÅŸekkür etmek istiyorum» diyerek sözlerine son verdi. (Haber: Sevginar Åžentürk-DÄ°YALÄ°ZHABER)
 

Yayın Tarihi: 30/04/2017

bottom of page