top of page

HEMŞİRELÄ°K; GÜNÜMÜZDE SADECE HEMŞİRELÄ°K DEĞİLDÄ°R!


Sevginar Åžentürk, geleceÄŸin hemÅŸirelerine tecrübeleriyle yol gösterdi.

Ä°zmir Katip Çelebi Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi HemÅŸirelik Bölümü’nde gerçekleÅŸtirilen nefroloji hemÅŸireliÄŸi etkinliÄŸi öÄŸrencilerin yoÄŸun ilgisini çekti. 
Bu türdeki etkinliklere konusunda uzman ve rol model olabilecek kiÅŸiler davet ediliyor. Bu kiÅŸilerin mesleÄŸin henüz başında olan genç hemÅŸire adaylarıan bilgi ve tecrübelerini aktarmaları hedefleniyor.


22 Mayıs 2017 tarihinde  gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸin konuÄŸu; Ä°zmir Tepecik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Çocuk Nefrolojisi KliniÄŸi’nde eÄŸitim hemÅŸiresi olarak çalışan ve Türk Nefroloji,  Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi yönetim kurulu üyesi Sevginar Åžentürk idi.

Sevginar Åžentürk «Diyaliz hemÅŸiresinin Görev Yetki ve Sorumlulukları/Dünya ve Türkiye’ deki Diyaliz HemÅŸireliÄŸine Bakış» konulu sunumunu gerçekleÅŸtirdi.  


Sevginar Åžentürk yaptığı sunumda; «30 yıldır hemÅŸirelik mesleÄŸinin içindeyim. Bu meslek hayatımın 25 yılını böbrek yetmezliÄŸi hastalığına yakalanan çocuklarla ve tedavileriyle geçirdim. Bu zaman içinde, saÄŸlık sisteminin deÄŸiÅŸik birimlerinde her türlü görevi yaptım. Bu geçen yıllar içinde hemÅŸirelikte çağın gereksinimlerine göre yeniden bir yapılanma gerçekleÅŸti. HemÅŸirelik artık sadece bir yardımcı saÄŸlık personeli deÄŸildir. HemÅŸireler aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinin planlayıcısı ve katılımcısı olmak zorundadır. HemÅŸireler sadece bireysel olarak çalışmakla hedeflerine ulaÅŸamazlar. Bunun yanında meslek örgütleri ve derneklere üye olmalısınız. Hep beraber ve organize bir ÅŸekilde çalışarak hemÅŸireliÄŸi geleceÄŸe taşımamız gerekiyor.  Sizler bilimsel çalışmalar yapmalısınız, ürettiklerinizi toplantı ve kongrelerde meslektaÅŸlarınızla ve tüm dünya ile paylaÅŸmalısınız. SaÄŸlık sistemi bir ekip çalışmasıdır. Bireysel baÅŸarılar ile hedefe ulaÅŸamayız. Hep birlikte bir ÅŸeyler baÅŸarmanın verdiÄŸi mesleki doyumu yaÅŸamalısınız. Angaryadan kaçmayın ve bunun sizin için ileride bir gücünüz olacağını unutmamalısınız.  Bu mesleÄŸi sevmelisiniz, sevmeden hemÅŸirelikte mutlu olamazsınız. HemÅŸireliÄŸi sevmiyorum diye bir ÅŸey olamaz. Bu meslek hayatın ta kendisidir. Bu mesleÄŸi sevmemek demek; ben kendimi sevmiyorum, insanları sevmiyorum, toplumu sevmiyorum demektir.  Unutmayın bu hastalar bizim çocuklarımız, arkadaÅŸlarımız, annelerimizdir. Onların saÄŸlığı ve mutluluÄŸu için; her zaman, herkesten çok çalışmak zorundayız» dedi.


Etkinlik sonrası görüÅŸlerini aldığımız Sevginar Åžentürk; « Genç meslektaÅŸlarımla bir arada olmak benim için mutluluk vericiydi. Meslek hayatımda edindiÄŸim tecrübelerimi, yolun henüz başında olan  gençlere aktarma fırsatı verdikleri için, Doç. Dr. Yasemin Tokem, Doç. Dr. Elif Ünsal Avdal’a ve ÖÄŸr. Gör. Fatma Ä°ltuÅŸ’a teÅŸekkürlerimi sunmak istiyorum» diyerek açıklamalarına son verdi.   Haber: Merve Dikmen (ÖÄŸrenci HemÅŸireler DerneÄŸi Temsilcisi) DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 22/05/2017

bottom of page