top of page

 

KIZIMA,

 

Neresinden baÅŸlayacağım konusunda bir fikrim yok. Sizlere up uzun sapsarı saçlarını mı anlatsam. Ya da o kocaman gözlerinin içindeki mutluluÄŸu, korktuÄŸu zaman duyduÄŸu tedirginliÄŸi mi? Gözbebekleri daha da büyür her iki durum karşısında. Hepsini bırakıp o güzel kalbi, minicik elleriyle tuttuÄŸu elimi hiç bırakmayışını mı anlatsam.

​

O minik eller bacağıma nasıl yapışır bırakmazdı. Gözler kocaman , aÄŸlayarak ‘Beni de götür anne’ yalvarışlarına kayıtsız kalamadım. Dört yaşındaydı kızım, periton diyalizine baÅŸladığım da. Hastanem ve diyaliz camiası benden daha iyi tanır kızımı. Ä°cap arkadaşımdı benim. Az uyuya kalmadı asistan odaların da beni beklerken. Bugün, yurdun hangi köÅŸesinde olduÄŸunu bilmediÄŸim bir çok çalışma arkadaşımın üzerini örterek, oyun oynayıp oyalarken gösterdikleri emek vardır kızımın üstünde. Hepsine teÅŸekkürü borç bilirim.

​

‘Birlikte büyüdük’ cümlesinin vücut bulmuÅŸ haliyiz kızımla biz….

​

Kanatlandı kızım, yuvadan eÄŸitim için uçuyor Ä°stanbul semalarına doÄŸru. O hiç gitmem dediÄŸi, aşık olduÄŸu ÅŸehir ‘Ä°zmir’ i ve ‘Asla seni bırakmam anne’ dediÄŸi annesini arkasın da bırakarak. Biz gururluyuz. Mutluyuz. Her ikimiz de emek verdik ona. Yürümeyi, gülmeyi, düÅŸmeyi, kalkmayı birey olmayı benim eÅŸliÄŸim de Ä°zmir ‘ de öÄŸrendi kızım.

​

OlgunlaÅŸma ÅŸehri Ä°stanbul ; iyi bak kızıma. Üzülmesin diyeceÄŸim , üzülecek. Zorlanmasın diyeceÄŸim, zorlanacak. Hiç kıyamam aÄŸlamasın diyeceÄŸim, biliyorum yaÅŸaracak o gözler. Seninle de her ÅŸeyi yaÅŸayacak. Bir kısmını bileceÄŸim ya da üzülmeyeyim isteyecek, haber vermeyecek. Benim gibi sarıp sarmalayamayacaksın onu. Yine de dikkat et lütfen kızıma.

​

Annem, her ÅŸeyim, bebeÄŸim… Hayatıma girmeden önce ne kadar eksikmiÅŸim. Tam oldum seninle hayatta. TeÅŸekkür ederim. Birlikte büyüdük; yol arkadaşım, can arkadaşım oldun. O kadar akıllı, olgun, güzel bir çocuk oldun ki. Bunun için de teÅŸekkür ederim. Sana milyonlarca neden bulurum teÅŸekkür etmek için. Her ÅŸeyim oldun, birbirimizin her ÅŸeyi olduk.

 

Gidiyorsun…. Sezen’ li gecelerimiz sen geldiÄŸin de daha kıymetli olacak. Uyandırmaya kıyamadığım da yazdığım notlar…. Bir sabah uyanacaksın telefonun da olacak. Gidiyorsun… Rimel sürme eÄŸitimini tamamlamadan bırakmam mümkün deÄŸil seni…Gidiyorsun ….ÜzülmeyeceÄŸim annem. Seni sana emanet edip göndereceÄŸim. Allahıma emanet olacaksın hep. ÜzülmeyeceÄŸim…

​

Ben sana Ä°zmir’i anlatacağım sen gidince nasıl. Sen bana Ä°stanbul’u.

​

Uçmak için çırpmaya baÅŸladığın kanatların hep güçlü olsun kızım. Ben bir yarımı seninle göndereceÄŸim , diÄŸer yarım da telefonun diÄŸer ucun da olacak senin için.

​

Ä°yi ki beni anne seçmiÅŸsin kendine…. Seni çok seviyorum.

Hem. AyÅŸen Toktay

aysentoktay@hotmail.com

 

​

Çocuk Periton Diyalizi Sorumlu HemÅŸiresi

Ä°zmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi

Yayın Tarihi: 10/09/2018

bottom of page