top of page

HASTANE ORTAMINDA VEYA KLÄ°NÄ°KTE Ä°YÄ° HEKÄ°MLÄ°K HER YERDE ZOR ZANAAT

 

Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi yönetimi Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç’i yeni görev yerinde ziyaret etti.

Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Sadi Kemal Alim Arslan ve Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi Genel Sekreteri Op. Dr. Mesut Kösem 24/09/2021 tarihinde yeni göreve baÅŸlayan Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç’i makamında tebrik etmek ve incelemelerde bulunmak üzere Avcılar Hospital Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sıcak bir ortamda geçerken, diyaliz hastalarının ve diyalizde çalışan hekimlerin sorunları ve çözümleri konusunda istiÅŸarede bulunuldu. 

​

1967 yılı Denizli doÄŸumlu olan ve 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olarak tıp doktoru ünvanını alan, Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç kamuda ve özel sektörde hekimlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Aynı zamanda siyasi geçmiÅŸi ile de bilinen Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç 2007-2011 yıllarında AK Parti Avcılar Ä°lçe BaÅŸkanı olarak görev yapmıştı.

 

Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç Diyalizhaber'e yaptığı açıklamada;  “Ä°yi hekimlik her ortamda zordur, diyaliz hekimi olarak çalışmanın kendine özgü birçok zorlukları vardır. Diyaliz hekimliÄŸi, hele iyi hekimliÄŸin koÅŸullarının pek çok yönden ağırlaÅŸtığı bir dönemdeyiz. Ben uzun yıllar kamu veya özel saÄŸlık kurumlarında yönetici ve hekim olarak çalıştım. Bundan sonra çalışmalarımı Avcılar Hospital Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nde sorumlu diyaliz hekimi olarak sürdüreceÄŸim. Avcılar halkına hemodiyaliz hizmeti vermekten onur duyuyorum, amacımız iyi diyaliz hizmetidir. Hastane ortamında hemodiyaliz hekimliÄŸinin avantajlı yanları olduÄŸu gibi,  dezavantajlı yanları da bulunmaktadır. Hastalarımızın Son Dönem Böbrek YetmezliÄŸi yanında, birçok kronik saÄŸlık sorunları mevcuttur, bu sorunların çözümü ve zamanında doÄŸru yardıma yönlendirme iyi hekimlik gerektirir. Hastalarımızın diÄŸer saÄŸlık sorunlarının çözümünde hastanedeki diÄŸer branÅŸ hekimlerinin desteÄŸini alabiliyoruz. Bazen provake olmuÅŸ bir hastane desteÄŸi beklentisi ile karşılaÅŸmak mümkün, fakat bu desteÄŸin de sınırları bulunmaktadır. Ä°yi bir ekiple, iyi hekimlik, iyi diyaliz hizmeti ile diÄŸer branÅŸ poliklinik hizmetlerine ihtiyacı azaltabiliriz. 2019 Diyaliz YönetmeliÄŸi kriterleri bir yana, yıllık mortalite hedefimizi %12,5 olarak, kateterli hasta oranımızı %5 olarak koruyoruz” dedi.

 

Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Sadi Kemal Alim Arslan  ziyaret hakkında DiyalizHaber’e yaptığı açıklamada; « Dernek olarak yönetim kurulu üyemiz ve derneÄŸimiz kurucularından olan Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç ile gurur duyuyoruz. DerneÄŸimizde çalışkanlığı, iyi hekimlik çabası ve saÄŸduyusu ile çok çalışkan bir arkadaşımızdır. Onun bu görevi de en iyi ÅŸekilde yerine getireceÄŸinden eminiz. Kendisine çalışmalarında baÅŸarılar diliyoruz» dedi. DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 25/09/2021

bottom of page