
DAVİVA SAĞLIK GRUBU’NDAN HASTANE SEKTÖRÜNE 1 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM
Diyaliz ve İlaç Yatırımlarıyla Bilinen Daviva, İlk Özel Hastanesini Avcılar’da Açıyor!



Daviva Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Daviva Sağlık Grubu, diyaliz ve ilaç sektöründeki güçlü varlığının ardından özel hastanecilik alanındaki ilk büyük yatırımını İstanbul’un Avcılar ilçesinde faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.
Daviva Sağlık Grubu, bugün Türkiye'nin en büyük özel diyaliz hizmeti sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor. 19 ilde, 53 diyaliz merkezine ulaşan Daviva Diyaliz, 1.300’den fazla çalışan ile yaklaşık 9 binin üzerinde hemodiyaliz hastasına hizmet verir durumdadır. Daviva Diyaliz, 900’ü aşkın hastaya evde diyaliz hizmeti sağlarken, ülkemizin en önemli turizm bölgelerinde bulunan diyaliz merkezleriyle yurt dışından gelen hastaların da diyaliz ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
Daviva Avcılar Hastanesi’nin açılış töreni 8 Temmuz 2026 tarihinde Daviva Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Yavuz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Yavuz ve Daviva Sağlık Grubu CEO’su Dr. Tarkan Dizdar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Daviva Avcılar Hastanesi 12.500 m² kapalı alanda, 203 yatak kapasiteli olarak planlandı. 27 erişkin, 22 yenidoğan, 7 koroner ve 5 Kalp damar cerrahisi olmak üzere 61 yoğun bakım yatağı olan hastane bölgenin yoğun bakım ihtiyacına cevap verecek. Yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla kurulan hastane ileri tıp teknolojisi ve uzman kadrosuyla bölgenin sağlık ihtiyaçlarını karşılayacaktır.
Açılış toplantısında konuşan Daviva Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Yavuz: “2008 yılında diyaliz hizmetleriyle çıktığımız bu yolculukta bugün sağlık sektörünün birçok alanında faaliyet gösteriyoruz. Daviva Avcılar Hastanesi, yalnızca yeni bir hastane yatırımı değil; sağlık hizmetlerini bütüncül bir anlayışla sunma vizyonumuzun önemli bir kilometre taşıdır.” dedi
Türkiye'de özel sağlık sektörünün gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Dr. Hakan Yavuz, İstanbul ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere yeni yatırımlar için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. DİYALİZHABER
Yayın Tarihi: 24/07/2026





Avcılar'ımızın hastaneye ihtiyacı vardı. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun.