top of page

DÄ°HED: DÄ°YALÄ°Z SEKTÖRÜNÜN VE HEKÄ°MLERÄ°N SORUNLARINI BÄ°LÄ°YORUZ !

Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi’nin OlaÄŸanüstü Kurul Genel Kurulu'nda Yeni Dernek Yönetimi OybirliÄŸi Ä°le Seçildi. 
 

2006 yılında Dr. Adem Sezen ve arkadaÅŸları tarafından diyaliz sektöründe hizmet veren hekimlerin sorunlarına çözüm üretmek ve sektörün geliÅŸmesine destek olmak amacıyla kurulan Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED) 26 Kasım 2017 tarihinde Ä°stanbul Armada Otel’de OlaÄŸanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleÅŸtirdi. 

 

OlaÄŸanüstü Genel Kurul öncesinde hekimlere yönelik eÄŸitim toplantısı gerçekleÅŸtirildi. EÄŸitim toplantısı dernek genel sekreteri Uz. Dr. Hıdır Arslan’ın açılış konuÅŸması ile baÅŸladı. Doç. Dr. Zeki Aydın «Kronik Böbrek YetmezliÄŸinde Kemik-Mineral Bozuklukları» ve «Lantanyum Karbonatın Hikayesi», Doç. Dr. Burçak GümüÅŸ ise «Hemodiyaliz Hastalarının Damaryolu Sorunlarında GiriÅŸimsel Radyolojinin Yeri» konulu sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler. Hekimlerin yoÄŸun ilgisi ve aktif katılımı ile bilimsel toplantı hekimlerden tam not aldı. 

Takiben OlaÄŸanüstü Genel Kurul Toplantısı’na geçildi. Ä°stiklal Marşı ve Saygı DuruÅŸu’nu takiben divan kurulu belirlendi. Dernek baÅŸkanı olarak Dr. Mehmet Gürhan Bilgiç derneÄŸin bu dönemde yaptığı çalışmaları anlattı, olaÄŸanüstü genel kurul ile yönetime gelecek ekibe baÅŸarılar diledi. 

​

Son zamanlarda sektörün gündeminde olan yeni yönetmelik çalışmaları genel kurulda tartışmaya açıldı. Genel Kurul tarafından Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik’ te bulunan «her tedavi seansı için, 30 hasta için bir; 31 ilâ 60 hasta için iki ve müteakip her otuz hasta için ilâve bir sertifikalı tabip bulunur» maddesinin hekimler aleyhine deÄŸiÅŸmesi halinde  hekimlerin ve hastaların haklarını korumak için  her türlü idari ve hukuki yola baÅŸvurulması için, oybirliÄŸi ile, seçilecek yeni yönetime yetki verildi. 


Daha sonra Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimleri yapıldı. Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi Yönetim Kurulu’na Hıdır Arslan, Ziya DedeoÄŸlu, Åžule Ekim, Tuna Ä°nam,  Mesut Kösem, Yakup SüleymanoÄŸlu ve Aslı Åžanlı Karaman oybirliÄŸi ile seçildi. Üyeler tarafından, yeni yönetim kurulunda yüksek oranda kadın hekimlerin de yer almasının olumlu bulunduÄŸu belirtildi.  

​

Seçimler sonrası dernek yönetimi ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleÅŸtirerek, görev dağılımlarını yaptı. DerneÄŸin Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı’na  Hıdır Arslan, BaÅŸkan Yardımcılığı’na Yakup SüleymanoÄŸlu, Genel SekreterliÄŸe Mesut Kösem ve Muhasip olarak Tuna Ä°nam seçildi.

​

Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı seçilen Uz. Dr. Hıdır Arslan DiyalizHaber’e yaptığı açıklamada « Öncelikle bizi oybirliÄŸi ile yönetime seçtikleri için yönetim kurulumuz adına tüm  üyelerimize teÅŸekkür etmek isteriz. Biz dernek olarak diyaliz sektörünün ve böbrek yetmezliÄŸi hastasına hizmet veren tüm hekimlerin sorunlarını biliyoruz  Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi sektörün ve hekimlerin sorunlarına çözüm bulmak için elinden gelen her türlü çabayı ve iÅŸbirliÄŸini gösterecektir» dedi. 


Uz. Dr. Hıdır Arslan sözlerine «DerneÄŸimiz  diÄŸer sivil toplum kuruluÅŸları, dernekler, vakıflar, SaÄŸlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortak çalışmalar yapmayı hedeflemektedir. Diyaliz komplike bir tedavidir. Bu alanda baÅŸarı; ilgili hekimlerin koordine ve bir ekip olarak çalışmasıyla mümkündür. DerneÄŸimize sadece diyaliz hekimlerini deÄŸil; diyaliz hastasının yaÅŸam süresinin artması, yaÅŸam kalitesinin yükselmesi ve sektör için katkı vermek isteyen, ilgili branÅŸ hekimlerini de  üye olmaya, çalışmalarımıza katılmaya bekliyoruz» diyerek son verdi.  

Haber: Aslı Şanlı Karaman / DİYALİZHABER

Yayın Tarihi: 02/12/2017

bottom of page