top of page

DEĞİŞİM FARK YARATIR, FARK SES YARATIR, SES GÜCÜ YARATIR!

 

Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi OlaÄŸan Genel Kurul’a Hazırlanıyor.

Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi (TNDTHD) Türkiye'de kurulmuÅŸ olan en önemli mesleki derneklerden birisidir. KuruluÅŸ çalışmaları,1991 yılında Ä°stanbul'da Birsen Yürügen' in öncülüÄŸünde Türk Nefroloji HemÅŸireliÄŸi'nin geliÅŸmesi, çaÄŸdaÅŸ seviyeye ulaÅŸtırılması, ulusal olduÄŸu kadar uluslararası platformlarda da baÅŸarılara imza atmalarında mesleki bir derneÄŸin öncülük edebileceÄŸine inanan bir grubun bir araya gelmesi ile baÅŸlamıştır. Bu çekirdek grup, karşılaÅŸtıkları zorluklarla mücadele ederek 1992 yılında Ä°stanbul Florence Nightingale HemÅŸirelik Yüksekokulu’ nda “Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi”ni kurmuÅŸlardır. DerneÄŸin kurucu üyeleri; Ekrem Erek, Birsen Yürügen, Deniz Åželimen, Birsen TaÅŸ, Ezgi Çınar, Esma Uygur, Gülfiye AltınbaÅŸ, ve Nilgün KoÅŸar’dır.

OlaÄŸan Genel Kurul hakkında DiyalizHaber’e açıklama yapan Ankara Kahramankazan Devlet Hastanesi hemÅŸirelerinden AyÅŸe Didem Çakır; “TNDTHD olarak OlaÄŸan Genel Kurul heyecanı içindeyiz. DerneÄŸimizin Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireliÄŸi alanında çalışan yaklaşık 900 hemÅŸire üyemiz mevcuttur. DerneÄŸimizde farkın ve deÄŸiÅŸiminin öncüsü olmak için Mavi Grup olarak yola çıktık. Faaliyet alanımızda çalışan Hemodiyaliz HemÅŸireleri, Periton Diyaliz HemÅŸireleri, Nefroloji HemÅŸireleri, Organ Nakli Koordinatörleri, Diyaliz Teknikerleri ve Akademisyen HemÅŸirelerin sesi olmak ve sizler ile birlikte gücümüze güç katmak istiyoruz. Kamu ve özel sektör ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan, ÅŸeffaf bir yönetim anlayışı ile derneÄŸimizi güçlendirmek, ulusal ve uluslararası tanınırlığını arttırmayı hedefliyoruz. Sizler ile oluÅŸturulacak çalışma gruplarımız ile çalışma barışı ve birlikteliÄŸi, eÄŸitimin sürekliliÄŸi saÄŸlamak istiyoruz. DoÄŸal afetlerde daha organize olarak, gücümüze güç katmak istiyoruz.

​

Mavi Grup olarak Yönetim Kurulu seçimlerine; Arzu Arda (S.B.Ü Bursa Yüksek Ä°htisas EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi), Gülcan Canbek (UludaÄŸ Üniversitesi SaÄŸlık, Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi), AyÅŸe Didem Çakır (Ankara Kahramankazan Devlet Hastanesi), Özlem Demir (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi), Sevim GüneÅŸ ÇalıcıoÄŸlu (BaÅŸakÅŸehir Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi), Rahime Pazvant (Ä°zmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi) ve Derya Yıldız’dan (Dialife Diyaliz Merkezleri) oluÅŸan listeyle katılıyoruz. Tüm üyelerimizden derneÄŸimizin 29 Nisan 2023 tarihinde saat:12.00’ de Ä°stanbul Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilecek OlaÄŸan Genel Kurul’a katılarak  Yönetim Kurulu seçiminde Mavi Grup olarak bize destek olmalarını bekliyoruz.” dedi. DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 20/04/2023

bottom of page