top of page

PROF. DR. ALPER DEMÄ°RBAÅž HASTALARI VE SEVENLERÄ° TARAFINDAN SONSUZLUÄžA UÄžURLANDI!

​

Türkiye’de en fazla böbrek nakli ameliyatını gerçekleÅŸtiren doktorlardan Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ sevenlerinin, yetiÅŸtirdiÄŸi doktorların ve tedavi ettiÄŸi hastaların gözyaÅŸları içinde Antalya Çakırlar Mezarlığı’nda topraÄŸa verildi.

Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ yıllardır yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce hastaya yaptığı böbrek nakli ve karaciÄŸer nakli operasyonları ile Antalya’yı dünyada en fazla organ nakli yapılan ÅŸehirlerden biri haline getirmiÅŸti.

 

GeçtiÄŸimiz aylarda kendisine akciÄŸer kanseri teÅŸhisi konulan ve Ä°stanbul’da bir hastanede operasyon geçiren Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ ameliyat sonrasında Antalya’ya dönmüÅŸtü. 61 yaşındaki Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ yaklaşık 3 haftadır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi YoÄŸun Bakım Ünitesi’nde tedavi görüyordu. Yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ dün öÄŸleden sonra enfeksiyona baÄŸlı çoklu organ yetmezliÄŸinden yaÅŸamını yitirdi.

Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ Kimdir?

1963 yılında Çorum’da dünyaya geldi.

1980-1986 Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp eÄŸitimini tamamladı.

1987-1993 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Genel Cerrahi EÄŸitimi aldı.

1995-1997 yıllarında Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’nde organ nakli üst ihtisasını tamamladı.  
1998 yılında Akdeniz Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Doçentlik ünvanını aldı.

2001 yılında Kyoto Üniversitesi’nde konuk öÄŸretim üyesi olarak görev aldı.

2003 yılında da Essen Üniversitesi’nde konuk öÄŸretim üyesi olarak görev yaptı.

2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Profesörlük ünvanını aldı.

2008-2023 yılında Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu olarak çalıştı.  

25 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklama ile kurucularından olduÄŸu ve 15 yıldır çalıştığı Medical Park Antalya Hastanesi’nden de aynı tarih itibariyle ayrıldığını bildirdi.

 

​

Meslek hayatı boyunca gazeteci Buket AÅŸçı, sanatçı Ferdi Tayfur, Hekim Prof. Dr. Mehmet ÇilingiroÄŸlu gibi bir çok ünlünün yanında binlerce kiÅŸiye ümit olan Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ hastaları ve ekibi tarafından çok seviliyordu.

​

Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ için Uncalı Mezarlığı Camii’nde cenaze namazı kılındı. Vasiyetinde kalabalık bir cenaze töreni istememesine raÄŸmen sevenleri, dostları ve hastaları onu son yolculuÄŸunda yalnız bırakmadı.

​

Türkiye'deki organ naklinin öncülerinden kabul edilen, 10.000 civarındaki organ nakli ameliyatı gerçekleÅŸtiren, on binlerce hastanın yüzünü güldüren ve yüzlerce organ nakli cerrahının yetiÅŸmesine emek veren Prof. Dr. Alper DemirbaÅŸ'ın cenazesi yakınlarının ve sevenlerinin gözyaÅŸları arasında Çakırlar Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi. DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 02/02/2024

bottom of page