top of page

 

CESUR YÜREKLÄ° KADIN !

 

Uzun zamandır yazmıyorum biliyorum. Ama sürekli kendimle ilgili bir ÅŸeyler yazmak bencillikmiÅŸ gibi geliyor bana. Elim varmıyor. Oysaki baÅŸkaları da var bu hayatta... Ne yaÅŸadığını bilmediÄŸimiz onlarca kiÅŸi ya da kiÅŸiler... 

​

02.09.2016 gecesiydi. Evimde diyalizdeyim, bir sosyal medya sayfası olan Instagram’da dolaşırken bir kız gördüm saçları yoktu... Hemen profiline girdim. Baktım, baktım, baktım...

​

Yok böyle bir güzellik; o kadar güzel gözleri ve o kadar sıcak bir gülümsemesi vardı ki kızın.

 

Hastalığı mı? Lenfoma. Hemen hemen bütün fotolarına baktım; hem de hıçkıra hıçkıra aÄŸlayarak.

 

Sakın beni yanlış anlamayın ona acıdığım için falan aÄŸlamadım. Onun o hayatta dimdik duruÅŸu, her ÅŸeye raÄŸmen kocaman gülümsemesi mest etmiÅŸti, beni.

​

Benim de saçımın kazınmış olduÄŸu dönem geldi hatırıma. Boynundaki kateteri görünce, benim de aynı yerde kateterim vardı, o geldi gözümün önüne.

​

AÄŸlamak içimdeki duyguların dışa vuruÅŸ ÅŸekliydi adeta. Upuzun, simsiyah saçları olan bir fotoÄŸrafının altına ÅŸöyle yazmıştı; “Fark ettim ki tüm fotolarımda deÄŸiÅŸmeyen tek ÅŸey gülümsemem”.

​

Bunu okudum ve dayanamadım yorum yazdım; "Hiç deÄŸiÅŸmesin o gülüÅŸün zaten. Seni sen yapan ne saçın, ne başın, ne vücudun, ne de giyim kuÅŸamın. Seni sen yapan kocaman gülümsemen ve o gözlerindeki bakış”.

​

Bu yorumu görür müsün bilmem. Ä°zmir'deyim ama senin yanındayım bunu bilmeni isterim. Derdi çeken anlar, bunu çok iyi biliyorum. Farklı da olsa, bende bir dert çekenim. Ama Rabbim sevdiÄŸi kuluna verirmiÅŸ böyle ÅŸeyleri. Güç ve mutluluk senin olsun. Dualarımdasın.

​

Gerçekten görür mü, okur mu yorumumu bilemem. Senin sıcacık gülümsemeni, o gözlerindeki ışıltıyı sevdim, güzel yürekli kadın. Seni tanımayı çok isterim.... 
 

​

Dilay Ezer

ezerdilay@gmail.com

 

 

Yayın Tarihi: 27/09/2016

bottom of page