top of page

DÄ°YALÄ°Z HEKÄ°MLERÄ° SEKTÖR SORUNLARINDAN AZADE DEĞİLDÄ°R!

​

Diyaliz sektörü temsilcileri Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı makamında ziyaret etti.

Resmi Gazete’de 8 Åžubat 2022 tarihinde yayınlanan SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸi’yle (SUT) muayene, ameliyat, tetkik, giriÅŸimsel iÅŸlemler, tıbbi malzemelerin yeni iÅŸlem puanları artırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sözleÅŸme-protokol yaptığı tüm saÄŸlık hizmet sunucularından satın aldığı saÄŸlık hizmetleri için güncellenen yeni fiyat tarifesine yaklaşık yüzde 35- 75 oranında zam yapıldı.

​

Bu yayınlanan SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸi ile hemodiyaliz seans ücretine de % 50 zam yapılmıştı. Hemodiyaliz seans ücretine yapılan zam son 25 yılda gerçekleÅŸen en yüksek zam oranı olarak dikkat çekiyor.

Hemodiyaliz seans ücretine yapılan zam için katkıları sebebiyle sektördeki dernek ve vakıf temsilcileri Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Böbrek Hasta Haklarını Koruma Sosyal YardımlaÅŸma Ve Dayanışma DerneÄŸi (BÖHAK) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Vahap Acar, Bağımsız Diyaliz Merkezleri DerneÄŸi’ni (DÄ°YAMER) temsilen Dr. Güner Yenigün ve Özkan ÇakıroÄŸlu, Türk Böbrek Vakfı (TBV) adına Vakıf ve Diyaliz Merkezleri Koordinatörü Lütfi Kona, Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED) adına Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Sadi Kemal Alim Arslan ve Genel Sekreter Op. Dr. Mesut Kösem katıldı. Ziyarette sektör sorunları konusunda karşılıklı fikir alışveriÅŸinde bulunuldu. 

​

Ziyaret sonrası DiyalizHaber’e açıklama yapan DÄ°HED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Sadi Kemal Alim Arslan “Bakan yardımcımıza Ocak ayında yaptığımız ziyaret sonrası, diyaliz geri ödeme rakamına yapılan zam nedeni ile teÅŸekkür ettik. Bazı sektör sorunlarını tekrar hatırlattık, verilen zammın henüz kasaya girmeden eridiÄŸini belirttik. Aslolan zam deÄŸil enflasyonun durdurulması ve düÅŸürülmesi, güven algısı hakim öngörülebilir, sürdürülebilir bir ekonomik ortamdır. Diyaliz hekimleri sektör sorunlarından azade deÄŸildir. Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi olarak elimizden gelen katkı ve çaba ile bundan sonra da baÅŸta hekimlerimiz, hastalarımız ve sektörün yanında olduÄŸumuzu belirtmek isterim.” dedi.

Yayın Tarihi: 21/05/2022

bottom of page