top of page

1. HEMODÄ°YALÄ°Z SEMPOZYUMU GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ° !

 

Dünya Böbrek Günü etkinliÄŸi kapsamında Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi'nde gerçekleÅŸtirilen sempozyum katılımcılardan tam not aldı.

​

Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi ev sahipliÄŸinde, Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED)  ve Türk Nefroloji, Diyaliz ve Tranplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi (TNDTHD) katılımı ile   1. Hemodiyaliz Sempozyumu 15 Mart 2018 tarihinde gerçekleÅŸtirildi.

​

Dünya böbrek günü dolayısı ile böbrek saÄŸlığını koruma farkındalığı yaratmak, diyaliz teknikerliÄŸi bölümü öÄŸrencilerinin mesleki geliÅŸimine katkı amacıyla  Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi 1. Hemodiyaliz Sempozyumu düzenlendi. 

 

 

Ä°ki oturum olarak düzenlenen 1. Hemodiyaliz Sempozyumu’nda ilk oturumda TNDTHD BaÅŸkanı Uzm. Hem. Ayten Karakoç ile Ä°stanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk BaktıroÄŸlu oturum baÅŸkanlığı yaptılar.  Birinci oturumda  Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi’nden Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Kahraman «Böbrek Günü ve Kadın SaÄŸlığı», Ä°stanbul Üniversitesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk BaktıroÄŸlu sektördeki 30 yıla varan tecrübesi ile «Hemodiyaliz ve Damaryolunun Tarihçesi»,  Ä°stanbul CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Hem. Fatma Gedikli «Hemodiyalizde Sık Yapılan Hataları Önlemede HemÅŸirelik Yaklaşımı», DÄ°HED BaÅŸkanı Uzm. Dr. Hıdır Arslan «Hemodiyaliz ve Malpraktis» konulu sunumlarını yaptılar. 


Ä°kinci oturumda Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi ÖÄŸr. Gör. Esin Ardıç ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ä°brahim Berber oturumu yönettiler.Ä°kinci oturumda Ä°stanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Kocaaslan «Hemodiyaliz için Damaryolu Seçenekleri «baÅŸlıklı sunumunu yaptı. Takiben Acıbadem International Hastanesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Kösem «Damaryolunun Muayenesi ve Takibi» ile «Damaryolunun Kullanımı» baÅŸlıklı sunumları yaptı.

 
1. Hemodiyaliz Sempozyumu’nda Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural TNDTHD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Hem. Ayten Karakoç’a, Silivri Kaymakamı Ali Partal, DÄ°HED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Hıdır Arslan’a diyalize katkılarından dolayı plaket takdim etti. Sempozyum sonunda katılım belgeleri verildi.


Toplantı sonunda DiyalizHaber’e açıklama yapan DÄ°HED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Hıdır Arslan; «Sempozyum çok baÅŸarılı ve yoÄŸun katılım ile gerçekleÅŸti. Toplantıya ev sahipliÄŸi yapan Ä°stanbul Rumeli Üniversitesi’ne, organizasyona destek veren tüm konuÅŸmacı ve katılımcılara teÅŸekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi olarak eÄŸitim projelerine destek vereceÄŸiz» dedi.

 

DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 19/04/2018

bottom of page