top of page

26. ULUSAL BÖBREK HASTALIKLARI DÄ°YALÄ°Z VE TRANSPLANTASYON HEMŞİRELİĞİ KONGRESÄ° GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ° !

Kongrede dereceye giren bilimsel çalışmalara ödülleri verildi.

​

Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi’nin, 26. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireliÄŸi Kongresi 19 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya’da, Susesi Deluxe Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi.

​

Kongre nefroloji, diyaliz ve tranplantasyon hemÅŸireliÄŸi alanında yapılan  çalışmaları tartışmaya ve paylaşıma açmak üzere akademisyen, klinisyen ve araÅŸtırmacıları bir araya getirdi. Bu yıl 26. kez düzenlenen kongreye katılım ve ilgi yüksekti.

​

1992 yılında kurulan Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi, Türkiye'de kurulmuÅŸ hemÅŸirelik alanındaki en önemli ve köklü derneklerden birisidir. 1800 aktif üyesi bulunan dernek, gerçekleÅŸtirdiÄŸi bilimsel çalışmalar, kitap çalışmaları ve eÄŸitim toplantıları ile biliniyor.

 

Antalya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Nefroloji KliniÄŸi’nden EÅŸref Ertan Çiçek tarafından sunulan ″‶Arteriyovenöz fistül kanülasyonunda kullanılan farklı iÄŸne ponksiyon tekniklerinin aÄŸrı ve cilt hasarına etkisi″ adlı çalışma sözlü bildiri alanında birincilik aldı.

 

Poster bildirileri arasında ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı’ndan Meltem Bozkurt ve arkadaÅŸları tarafından hazırlanan  ‶İYE takipli hasta ve ebeveynlerinin eÄŸitim öncesi ve sonrası bilgi, tutum ve davranışlarının karşılaÅŸtırılması ″ adlı çalışma birinciliÄŸe uygun bulundu.

​

Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Ayten Karakoç kongre hakkında açıklamalarda bulundu. Ayten Karakoç yaptığı açıklamada; « Kongremize bu yıl 320 hemÅŸiremiz katıldı. Kongremizde bu yıl tema olarak damaryolu konusunu seçtik ve Diyalizde YaÅŸam Boyu Damaryolunu Koru sloganını kullandık. Kongrede gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz damaryolu kursu ile bu konunun önemini vurguladık. Ayrıca Damaryolu Çalışma Grubumuz tarafından hazırlanan ‶Hemodiyalizde Damaryolu ve Bakımı″ adlı kitap projemizin çalışmaları hızla devam ediyor. 

 

Ayten Karakoç açıklamasını ‶Kongremize bu yıl sunulmak üzere 25 sözlü ve 27 poster bildiri kabul edildi. Dernek olarak hemÅŸirelik alanında yapılan bilimsel çalışmaları destekliyoruz. DeÄŸerli klinisyen ve akademisyenlerimizi yaptıkları uygulamaları paylaÅŸarak, nefroloji, diyaliz ve tranplantasyon hemÅŸireliÄŸinin geliÅŸmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz″ diyerek tamamladı. (Haber: Hatice Gök-DÄ°YALÄ°ZHABER)​

Yayın Tarihi: 31/10/2016

bottom of page