top of page

ÖZELDE HEKÄ°MLÄ°K YAPMANIN ÅžARTLARI  HER GEÇEN GÜN AÄžIRLAÅžIYOR !


Ä°stanbul’da düzenlenen çalıştayda, özel hekimlikte yaÅŸanan sorunlar masaya yatırıldı.

Hekimlik insanlığın baÅŸlangıcından bu yana her zaman saygınlığını ve geçerliliÄŸini sürdüren ve insanlık var oldukça devam edecek bir meslektir. Ülkemizde son yıllarda uygulamaya konan saÄŸlık politikaları sonucu hekimlik yapmanın ÅŸartları ağırlaşıyor. Bu durumdan özel hekimlik yapmakta etkilenmiÅŸ bulunuyor. 

​

Türk Tabipleri BirliÄŸi Özel Hekimlik Kolu tarafından düzenlenen ve Ä°stanbul Tabip Odası'nın ev sahipliÄŸinde 12 Kasım 2017 Pazar günü gerçekleÅŸtirilen  "Özel Hekimlikte Sorunlarımıza Çözüm Arıyoruz” Çalıştayı'nda özel hekimlikte yaÅŸanan sorunlar ve çözümleri detaylı olarak deÄŸerlendirildi.

Çalıştay Türk Tabipleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Dr. RaÅŸit Tükel’in açılış konuÅŸması ile baÅŸladı.  Dr. RaÅŸit Tükel Türk Tabipleri Birligi’nin «Özel Hekimlik» alanında yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. 


Çalıştaya Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi’ni temsilen katılan Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi Genel Sekreteri Dr. Hıdır Arslan söz alarak diyaliz hekimlerinin özel sektörde yaÅŸadığı sorunları dile getirdi. 


Çalıştay sonrası Dr. Hıdır Arslan DiyalizHaber’e  çalıştay hakkında ve özelde çalışan diyaliz hekimlerinin durumu hakkında açıklamalarda bulundu: «Türkiye’de hekimlik yapmak zorlaşıyor, özelde ise hekimlik yapmak ateÅŸten gömlek giymek gibidir. Özel diyaliz merkezlerinde üyelerimiz uzun çalışma saatleri ve kötü çalışma koÅŸulları altında hizmet vermektedir. Bundan 15 yıl önce bir seansta 10 hastaya bakmaktayken, ÅŸu an için 30 hastaya bakmaktadır. Önümüzdeki günlerde çıkacak yeni diyaliz yönetmeliÄŸi’nde ise diyaliz hekimlerinin  50 hastaya bakmak zorunda kalacağı bilgisi sektörde konuÅŸulmaya baÅŸladı. Bu ÅŸartlarda diyaliz hekimlerinin hastalarına yeterli saÄŸlık hizmet verebilmesi mümkün deÄŸildir. Böyle bir düzenleme gerçekleÅŸirse; diyaliz sektöründen hızlı bir hekim çıkışı izlenecek ve diyaliz hastalarının ölüm hızları hızla yükselecektir».

​

Dr. Hıdır Arslan açıklamalarına «Biz bir hekim derneÄŸi olarak yönetmelikler oluÅŸturulurken, ilgili dernek ve sivil toplum kuruluÅŸlarının görüÅŸlerine baÅŸvurulması gerektiÄŸine inanıyoruz. Bu çalıştay hekimlerin sorunlarını dile getirebilmeleri ve gerekli çözümlerin oluÅŸabilmesi için çok faydalı olmuÅŸtur. Bir hekim olarak bu çalıştayı düzenleyen Türk Tabipleri BirliÄŸi ve Ä°stanbul Tabip Odası’na teÅŸekkür etmek isterim» diyerek sözlerine son verdi.
Haber: Adem Sezen/DÄ°YALÄ°ZHABER
 

Yayın Tarihi: 12/11/2017

bottom of page