top of page

Ebru Tecer Uzunalp

​

ebru.tuzunalp@gmail.com

 

BANA ZAMAN TANIR MISIN ?

 

Biraz zamanınız var mı? Sizlerle paylaÅŸacağım satırları okumak için zaman ayırabilir misiniz? 


Evet zaman! Ä°çinde bulunduÄŸumuz çaÄŸda en fazla fakirliÄŸini çektiÄŸimiz, ihtiyaçlarımızdan biri haline gelen zaman… Ya da bol bol boÅŸa harcadığımız ve de harcadığımızın farkına bile varamadığımız zaman…

 
Aslında ne kadar da önemli deÄŸil mi zaman… 


Her sabah uyandığımız hayat denen tiyatroda bize sunulan rolü oynarken, istediÄŸimiz gibi harcayabiliriz, bize sunulan zamanı.  


Bir bilim insanı olarak asırlar boyu adımızdan söz ettirebilecek buluÅŸlara imza atabilir, bir sporcu olarak bedenimizin sınırlarını zorlayarak tarihe giren rekorlar kırabilir, güzel sanat eserleri ile insanlığın ruhunu besleyebilir ya da iyi, yardımsever, güvenilir, gururlu, açık sözlü, çalışkan bir insan gibi yazamayacağım kadar çok fazla sıfatları edinebiliriz.   
Aslında farkında olmadan yaptığımız her olumlu ya da olumsuz davranışta ve düÅŸüncede bir baÅŸkasının hayatına bilmeden de olsa dokunuyor ve belki de yaÅŸam sürecinde dokunmaya devam ediyoruz.


Sizce Nicola Tesla 1800’lü yılların sonlarında ‘‘elektriÄŸin kablosuz taşınabilmesi’’ gibi bir buluÅŸ ile modern dünyayı inÅŸa ettiÄŸini biliyor muydu?  Modern dünyada tıp bilim adamlarının buluÅŸlarını geliÅŸtirmede yardımcı olabileceÄŸini hiç düÅŸünmüÅŸ müydü?   


Ya Fümet Anıt Abhary… Organlarını bağışlarken sadece tek bir organıyla diyalizde geçirdiÄŸim zamanları hayatımı inÅŸa etmekte kullanabileceÄŸimi hiç düÅŸünmüÅŸ müydü? Hayatıma dokunarak bana zaman tanıyabileceÄŸini ve benimde hayatımın küçük anlarında baÅŸkalarının hayatlarına küçük dokunuÅŸlar yapabileceÄŸimi biliyor muydu?


Organ bağışı ile tamamladığımız zamanımız sonrasında baÅŸka hayatlara dokunabilir, bilmediÄŸimiz insanların yaÅŸamlarını verimli olarak sürdürmelerine yardımcı olabiliriz.


Sizlerde tanımadığınız insanların hayatlarına dokunmak istemez misiniz? 


Organlarınızı bağışlayarak, küçük bir çocuÄŸa parkta oynayabilme ya da bir annenin çocuklarını büyütebilmesi için zaman tanıyabilirsiniz.   
 

Yayın Tarihi: 14/12/2017

bottom of page