top of page

Hem. AyÅŸen Toktay

​

aysentoktay@hotmail.com

 

Çocuk Periton Diyalizi Sorumlu HemÅŸiresi

Ä°zmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi

 

EY!!! YENÄ° YILIM, YENÄ° YAÅžIM

 

Aralarında 15-16 günü var her ikisinin. Ä°kisine de ithafen söyleyeceklerim var. 23/12/2017. Evimin mutfağındayım. Kahvem ve radyoda Zerrin Özer. Çekirdek ailemin babası ve kızını uÄŸurlamışım az evvel. Yalnızım. Yazmak için her koÅŸul hazır.

 

O da ne! Kapıdan başını uzatmış gizli bir misafir. Adı; Kader. Hepiniz tanıyorsunuz, yabancı deÄŸil. Diyor ki; sen ne plan yaparsan yap. Gülmekten cümlesini tamamlayamıyor. Diyecek ki; ben ne dersem o olacak. Kader abla, sana boynumuz kıldan ince. Åžayet saÄŸlığım ve ömrüm yeterse ve nasip te varsa kesiÅŸir seninle yollarımız 2018’de, 44’leri sürdüÄŸüm günlerde, rahat ol sen. Gülmüyor, hoÅŸuna gitti büyüklüÄŸünü tanımam.


Sizler yapar mısınız bilmiyorum. Nasip deyip bir yıllık AyÅŸen’i kalkındırma programı yaparım ben kendime. Geçen bir yılı deÄŸerlendirir sonra da önüme bakarım. Ä°lk kez kendim dışında birileriyle paylaÅŸacağım istek ve dileklerimi.

Güzel kızımın, hayatının dönümü olacak senesi 2018; 12. Sınıf. Ä°sterim ki; verdiÄŸi her emek karşılığını bulsun hayatında. Öncelikle hep mutlu, hep huzurlu olsun, benim güzel kuzum.

 

EÅŸim; 22 yıldan fazladır birlikte yol aldığım hayat arkadaşım. Ä°yi niyetinin ve merhametinin karşılık bulduÄŸu bir yıl olsun, senin için.


Ailem...Gittikçe küçülen ailem. Aramızdan ayrılıp ebedi hayata göçen sevdiklerim. Hepinizi çok özlüyorum. Kalan aile fertlerime ise yaÅŸarken bir gün olmayacağımız duygusunu yaÅŸam felsefesi haline getirmelerini diliyorum.
   

Ä°kinci ailem. Canlarım.14 yıllık periton maceramda, hayatıma girmiÅŸ çocuklarım ve aileleri. Anneler, babalar, teyzeler, amcalar.. .Çok kalabalığız, kendi ailemin aksine. Hepinize saÄŸlık diliyorum, ömür diliyorum. Hep hayatımda kalın istiyorum.

 

Ä°ÅŸim, canım mesleÄŸim; 23 yıl… Ben seni sevdikçe, sen bana daha fazlasını verdin. Olmam gereken en harika yerdeyim. Allah’ıma ÅŸükür. BildiÄŸiniz üzere, bir periton diyaliz hemÅŸiresiyim. Bir hemÅŸirenin başına gelebilecek, en güzel mesleki kazayı yaşıyorum 14 yıldır. SaÄŸlığım el verdiÄŸi, ömrümün yettiÄŸi ve heyecanım sürdüÄŸü sürece seninleyim. 2018’in programını yaptım. Daha çok bilimsel yazı, daha çok sosyal yazı ve belki de bir kitap. Bakalım; kısmet. Belki de yüksek lisans sığdırırız bir de bu yıla. Her ÅŸey güzel olacak periton; sen bana ben sana bu kadar tutkuyla baktığımız sürece.

 

Dostlarım, arkadaÅŸlarım. Hepiniz benim için ayrı ayrı çok deÄŸerlisiniz. Hepinizi çok seviyorum. Dostlarım, hep birlikte yaÅŸlanalım istiyorum. Ä°çimdeki çocuk; biliyorsunuz hala küçük. Şımarık, muhalif… Yoruyorum sizi zaman zaman. Bu konuyla ilgileneceÄŸim 2018’de. Bilin ki; söz vermiyorum. Aynı tas, aynı hamam, devam edebilirim de.

 

Dört kardeÅŸiz biz. En küçüÄŸümüz hepimiz için ayrıdır. Candır benim için. Tanımanızı isterdim. Kızımdan farkı yoktur, kalbimde. Bilir çok sevildiÄŸini, tarafımdan. Bir kere daha bilsin istiyorum. Seni çok seviyorum ablacım. Yolun hep açık olsun. O güzel kalbinden geçen her istek ve dilek 2018’de gerçek olsun.

 

Piyango bileti almış arkadaÅŸlara üzücü bir haberim var. 2018 benim yılım. Åžans yılım. Para ben de yani. Önemli mi? Evet önemli. Güzel bir araç hepimiz için. Mutluluk satın alamayacağımı biliyorum, hepiniz gibi. Olsun, baÅŸka ÅŸeyler satın alırım. Deneyimlemek istiyorum. Ä°tirazı olan var mı? Noel baba, aldın sen mesajı. Bekliyorum seni 31 Aralık’ta…

 

Siz DiyalizHaber takipçileri ve yazımın size ulaÅŸmasında katkısı olan arkadaÅŸlarım. Beni ben yapan ve beni çok mutlu kılan yazı yazma hobim, sizinle farklı bir anlam kazandı. Hepinize ayrı ayrı çok teÅŸekkür ediyorum.


2018 sizlerin, musmutlu geçireceÄŸi bir yıl olsun. Tüm dilek ve istekleriniz gerçek olsun. SaÄŸlık, mutluluk ve huzur bu yılda yakanıza yapışsın ve sizi hiç bırakmasın. Para konusuna hiç girmiyorum, onu halletmiÅŸtik aramızda!!!

 

Sevgiyle kalın, hoÅŸça kalın.

Yayın Tarihi: 23/12/2017

bottom of page