top of page

Ä°SPANYA’DA GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LEN EDTNA/ERCA KONGRESÄ°NDE TÜRKÄ°YE RÜZGARI 

17-20 Eylül 2016 tarihleri arasında Ä°spanya’nın Valensiya  ÅŸehrinde   EDTNA/ERCA Uluslararası Kongresi gerçekleÅŸtirildi. Kongreye ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri olmak üzere Dünya’nın 70 ülkesinden konuÅŸmacı ve katılımcılar katıldı.

 

Bu yılki kongrede Türkiye’den yapılan sözlü ve poster bildirilerin sayı ve içeriÄŸi dikkat çekti. Kongrede Kanuni Sultan Süleyman EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nden Nazan Aydın’ın Suriyeli sığınmacı hemodiyaliz hastalarının tıbbi ve sosyo-ekonomik durumlarını inceleyen çalışması yoÄŸun ilgi gördü.

​

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi  Diyaliz Ünite’sinden Canan  Sayan ise  Hemolitik Üremik Sendrom konulu sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Canan Sayan yaptığı sunumda çocukluk çağında görülen Hemolitik Üremik Sendrom’un tedavisinde destek tedavisi olarak akut diyaliz uygulanmasının tedaviye katkı saÄŸladığını belirtti. Katılımcılar tarafından sunum ilgi ile izlendi.

 

Avrupa Diyaliz ve Transplantasyon HemÅŸireleri DerneÄŸi/Avrupa Böbrek Bakım DerneÄŸi (EDTNA/ERCA) tarafından  düzenlenen bu kongre, kronik böbrek hastalarının tedavisinde rol alan hemÅŸireleri, sosyal hizmet uzmanlarını, diyetisyenleri, teknisyenleri, organ nakli koordinatörlerini ve birim yöneticilerinin katılım gösterdiÄŸi   Avrupa’nın bu alandaki en büyük kongresi olarak kabul edilmektedir.

​

Bu kongrede böbrek yetmezliÄŸi tanı ve tedavisinde hemÅŸirelik bakım hizmetleri konusunda bilimsel toplantı ve sunumlar gerçekleÅŸtiriliyor. Ayrıca katılımcılar hasta bakımı, tedavi yöntemleri ve geliÅŸtirilen yeni teknolojik yenilikleri takip edebiliyor.

​

Kongreye Bakırköy EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Nefroloji KliniÄŸi’nden katılan Doç. Dr. Mürvet Yılmaz yaptığı açıklamada; “Kongreye katılan Türk ekibi yaptıkları baÅŸarılı sunumlarla göz doldurdu. Tüm kongrede sunum için  kabul edilen 85 sözlü bildiriden 7 tanesi Türkiye’ye ait idi. Ayrıca yapılan sunumlara katılımcıların gösterdiÄŸi ilgi çok yüksek idi. Bu baÅŸarılı çalışmaları ve sunumları sebebiyle Türk diyaliz hemÅŸirelerimizle gurur duyuyorum. Bundan sonraki yıllarda da baÅŸarılarının sürmesini bekliyorum” dedi. (Haber- Sevginar Åžentürk) DÄ°YALÄ°ZHABER

​

​

Yayın Tarihi: 07/10/2016

bottom of page