top of page

TÜRKÄ°YE'NÄ°N ORGAN NAKLÄ° TECRÜBESÄ°NÄ° DÜNYAYLA PAYLAÅžACAÄžIZ !

​

DÄ°HED Organ Nakli Konusunda Yayınlanacak Bilimsel Dergi Ä°çin DüÄŸmeye Bastı.

Organ yetmezliÄŸi konusu ülkemizde ve dünyanın saÄŸlık alanında en hızlı büyüyen saÄŸlık sorunlarından birisidir. Organ yetmezliklerinin en iyi ve çoÄŸunlukla tek tedavi seçeneÄŸi organ naklidir. Ülkemizde  son 10 yıl içinde Organ Nakli alanında büyük atılımlar olmuÅŸtur. Daha önceden bu tedaviler için, yurt dışına gidilmekteyken; ÅŸu an için ülkemiz yurt dışından gelen hastalar için bir tedavi üssü haline gelmiÅŸtir.

 

Ülkemizde organ nakli alanında oluÅŸan tecrübelerin bilimsel çalışmalar ile tüm dünyaya ulaÅŸtırılması amacıyla Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi (DÄ°HED) bir bilimsel dergi oluÅŸturma projesini hayata geçiriyor. Bu konuda gerekli hazırlıklar tamamlanarak dergi bilimsel çalışmaları kabul etmeye baÅŸladı.

Konu hakkında görüÅŸlerine baÅŸvurduÄŸumuz DÄ°HED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Uzm. Dr. Hıdır Arslan; “Ülkemizde Organ Nakli alanında büyük bir tecrübe birikimi oluÅŸmuÅŸtur. Ülkemiz özellikle canlıdan böbrek nakli ve karaciÄŸer nakli konusunda çok büyük ilerlemeler göstermiÅŸtir. Ben yakın gelecekte Türkiye'nin organ nakli alanında lider konuma ulaÅŸacağına inanıyorum. Biz de Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi olarak bu alanda  “International Journal of Transplantation” adıyla yayın yapacak bir bilimsel dergi oluÅŸturuyoruz. DerneÄŸimiz tarafından böbrek nakli hakkında 30 yıldır baÅŸarılı çalışmalar yapan Prof. Dr. Alp Gürkan'ı dergi editörü olarak görevlendirdik. Editörümüz Prof. Dr. Alp Gürkan ve dergi ekibine yayın hayatında baÅŸarılar diliyorum” dedi. 

 

Bilimsel derginin editörü olarak çalışmalar yapan Prof. Dr. Alp Gürkan ise “Dergimiz DergiPark üzerinden on-line, açık eriÅŸimli bir dergi olup; tüm dünyaya ulaÅŸabilmesi için Ä°ngilizce olarak yayın yapacaktır. Dergimizde ülkemizde bu konuda dallarında en yüksek tecrübeye sahip bir Editörler Kurulu ile çalışıyoruz.  Dergimiz Böbrek Nakli, KaraciÄŸer Nakli, Kalp Nakli ve Kemik Ä°liÄŸi Nakli konularındaki bilimsel çalışmaları kabul etmeye baÅŸlamıştır. Ülkemizde bu alanda çalışan tüm hekimleri bilimsel çalışmalarıyla dergimizde yer almaya davet ediyoruz” ÅŸeklinde açıklama yaptı. DÄ°YALÄ°ZHABER

Yayın Tarihi: 27/12/2018

bottom of page