top of page

DÄ°YALÄ°ZDE ÇALIÅžAN HEKÄ°M VE HEMŞİRELER RESERTÄ°FÄ°KASYON SINAVINA HAZIRLANIYOR!

DiyalizHaber sınava gireceklere destek olmak için soru bankası oluÅŸturuyor.

SaÄŸlık Bakanlığı tarafından 16 Aralık 2016 tarihinde yapılan duyuru ile, 2017 Mayıs ayında yapılacak Resertifikasyon Sınavı takvimi baÅŸlamış oldu. Sınav,  diyaliz sektöründe gündemin ilk sırasına otururken, sınava gireceklerde ise sınav heyecanı baÅŸladı. 

​

Diyaliz sektöründe çalışanlar diyaliz eÄŸitim merkezlerinde gördükleri kurs sonrası bir sınava alınıyor. Bu sınavda baÅŸarılı olanlar diyaliz sorumlu uzman hekim, diyaliz sorumlu hekimi, hemodiyaliz hemÅŸiresi ve periton diyaliz hemÅŸiresi ünvanlarını alarak diyaliz merkezlerinde çalışmaya baÅŸlıyorlar. Bu verilen sertifikaların geçerlilik süresi uzman hekimler için 3 yıl, sorumlu diyaliz hekimi ve diyaliz hemÅŸireleri için ise 5 yıl olarak belirlenmiÅŸtir. Bu süre dolmadan diyaliz çalışanlarının resertifikasyon sınavlarına girmeleri ve  sınavda baÅŸarılı olanların, Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü'ne ya da SaÄŸlık Bakanlığı’na sertifika asıllarını götürerek, sınav tarihi itibariyle sertifikalarının 7 yıl daha geçerli olduÄŸuna dair ÅŸerh iÅŸlemini yaptırıyorlar.

Konu hakkında  Diyaliz Hekimleri DerneÄŸi kurucusu ve DiyalizHaber haber sitesinin yöneticisi Dr. Adem Sezen yapılacak resertifikasyon sınavı hakkındaki görüÅŸlerini paylaÅŸtı: “Bu sınava her zamankinden daha fazla sayıda hekim ve hemÅŸirenin katılması bekleniyor. Biz DiyalizHaber olarak diyaliz sektörünün gözü ve kulağı olmaya çalışıyoruz. ArkadaÅŸlarımızın sınava hazırlanırken baÅŸvuru kaynağı olarak kullanabilmeleri için web sayfamızda DiyalizAkademi adında bir bölüm oluÅŸturduk. Bu bölümde ÅŸu ana kadar hekim ve hemÅŸireler için hazırlanmış soruları ve cevaplarını yayınlamaya baÅŸladık. Bu ÅŸekilde diyalizde çalışan arkadaÅŸlarımızın, sınava hazırlanmalarına destek olmaya çalışacağız. Resertifikasyon sınavı diyaliz sektöründe çalışanlar için, bilgilerimizi yenileme imkanı tanımakla birlikte, diÄŸer sertifika ile hizmet veren bölümlere böyle bir sınavın yapılmaması bir adaletsizlik olarak kabul edilmektedir”.

​

Dr. Adem Sezen sözlerini “ ülkemizde dünya standartlarında diyaliz hizmetinin verilmesinde katkıları olan,bu sınava girecek tüm hekim ve hemÅŸirelere sınavda baÅŸarılar diliyorum” diyerek son verdi. (Haber: Hıdır Arslan-  DÄ°YALÄ°ZHABER)

Yayın Tarihi: 29/12/2016

bottom of page